Babeczki z kremem


 Już w wakacje planowałam upiec babeczki z kremem.W głowie jak zawsze wszystko ładnie wygląda, ale w realu już niekoniecznie.

Babeczki już od początku się nie udały, ponieważ robiąc zgodnie z przepisem  czułam, że może być coś nie tak.
Zrobie tutaj małą poprawkę.
Ciasto: 175 ml mleka i 75 ml oleju mimo że na opakowaniu się różne, ale kiedyś były inne i wtedy wszystko pięknie, ładnie wychodziło.
Do garnka wsypujemy torebkę z ciastem, dodajemy jajka , mleko i olej. Mieszamy, aż powstanie gładka konsystencja.
A co do budyniu, jeśli wybieramy taką opcję babeczek, to najlepiej robić to w garnku. Nie pamiętam, jakie kiedyś były proporcje do budyniu, ale robiąc w szklance wg przepisu zrobiła się woda, nie zastygło i ledwo można było wszystko wymieszać.



Na koniec zrobiłam śmietanę, czyli tradycyjnie 1 śmietanka 30% + cukier+ 1 śmietanfix (najlepiej pod koniec dodawać śmietanfix, bo dzisiaj zrobiła mi się breja).


Na koniec, po nałożeniu śmietany, posypuję wiórkami kokosowymi bądź kakao.















 
 
Smacznego ;)

Komentarze

Popularne posty