Przejdź do głównej zawartości

Rogaliki z czekoladą

Składniki:
1x ciasto francuskie
1x czekolada mleczna

Sposób przygotowania:

1) Ciasto francuskie dzielimy na 6 części.

2) Roztapianie czekolady metodą wodnej kąpieli.
Do garnka wlewamy wrzątek, a to drugiego dodajemy kawałki czekolady. Jeden garnek na drugi.

3) Jak już będzie większość roztopiona dolewamy trochę mleka :)

4)Nakładamy czekoladę na ciasto i formujemy rogaliki (można zrobić dowolny kształt ciastek).
Piekarnik 180 stopni na 30 min.


Jeśli chcecie proponuję górę polać roztopioną czekoladą (będzie ładniej się wyglądać).


*zdjęcia ze starszych wpisów zostały utracone, przepraszam :/

Pozdrawiam iiz755
Smacznego!

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

365 schodów do raju? Mallorca= Pollenca

Patrząc na tytuł wpisu pewnie zastanawiacie się o co chodzi. O jakich schodach mówię. Już Wam wszystko wyjaśniam.

Dresy w kaktusy

Dzisiaj stylizacja wiosenno/ letnia. Chociaż na jeden weekend przyszło do nas lato i oby już tak zostało.

Strój troszeczkę nawiązuje do festiwalu Coachella, który miał ostatnio miejsce w miasteczku Indio w  Północnej Kalifornii:D W tym sezonie przeważają stylizacje z elementami boho. W każdym sklepie można  natknąć się na ciuchy z frędzlami, zwiewne sukienki czy bluzki w etniczne wzory itp.

Jeden dzień w Wenecji..

Po kilkunastu godzinach spędzonych w autokarze w końcu się budzę. Jest 6 rano. Nie czuję w ogóle zmęczenia. Jestem taka podekscytowana, bo za kilka godzin stanę na Placu Św. Marka.