Truffelki

15-20 sztuk, ale mi wyszło więcej

czas. ok 20 min + chłodzenie (najlepiej zostawić na całą noc)

Składniki

200 g pokruszonych ciastek (mogą być nawet biszkopty)

150-200 g twarożku

100 g czekolady białej roztopionej (dałam 200g i nie było źle)

1 łyżka cukru waniliowego

wiórki kokosowe

* Myślę, że fajnie byłoby rozpuścić dodatkowo czekoladę i w niej maczać kulki.

1) Kruszę ciastka na drobne kawałki. Dodaję twarożku, rozpuszczoną czekoladę i cukier waniliowy. Mieszam, a potem gniotę ręką.

2) Formuję kulki wielkości orzecha i obtaczam w wiórkach kokosowych.

3) Chowam do lodówki na całą noc. I to cała filozofia :D Smacznego









opr. z kotlet.tv

Komentarze

Popularne posty