Przejdź do głównej zawartości

Szarlotka

Kruche ciasto z Dr. Oetker

100 g margaryny

1 jajko

1 kg jabłek (mogą być takie w słoiku)

+paczka Dr. Oetker

1. Rozpuścić margarynę. Zawartość opakowania wsypać do garnka i dodać margarynę i jajko. Zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta. Trochę odłożyć do zamrażalnika na ok. 30 min. (chociaż ja włożyłam do lodówki na krócej, spieszyło mi się ;)

Resztę ciasta rozłożyć na blaszce i na koniec obłożyć krawędzie ciastem na wys. ok.3 cm.

2. Jabłka rozkładamy równo na cieście.

 3. Wyciągamy resztę ciasta i ucieramy na największych oczkach. Ciasto musi być dobrze zmrożone/ zimne inaczej będzie nam się kleić.
 4. Pieczemy- 175 stopni przez 45-50 min.
5. Gotowe :D Smacznego

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Dresy w kaktusy

Dzisiaj stylizacja wiosenno/ letnia. Chociaż na jeden weekend przyszło do nas lato i oby już tak zostało.

Strój troszeczkę nawiązuje do festiwalu Coachella, który miał ostatnio miejsce w miasteczku Indio w  Północnej Kalifornii:D W tym sezonie przeważają stylizacje z elementami boho. W każdym sklepie można  natknąć się na ciuchy z frędzlami, zwiewne sukienki czy bluzki w etniczne wzory itp.

365 schodów do raju? Mallorca= Pollenca

Patrząc na tytuł wpisu pewnie zastanawiacie się o co chodzi. O jakich schodach mówię. Już Wam wszystko wyjaśniam.

Klimatyczny Kołobrzeg