Szarlotka

Kruche ciasto z Dr. Oetker

100 g margaryny

1 jajko

1 kg jabłek (mogą być takie w słoiku)

+paczka Dr. Oetker

1. Rozpuścić margarynę. Zawartość opakowania wsypać do garnka i dodać margarynę i jajko. Zagnieść do uzyskania gładkiego ciasta. Trochę odłożyć do zamrażalnika na ok. 30 min. (chociaż ja włożyłam do lodówki na krócej, spieszyło mi się ;)

Resztę ciasta rozłożyć na blaszce i na koniec obłożyć krawędzie ciastem na wys. ok.3 cm.

2. Jabłka rozkładamy równo na cieście.

 3. Wyciągamy resztę ciasta i ucieramy na największych oczkach. Ciasto musi być dobrze zmrożone/ zimne inaczej będzie nam się kleić.
 4. Pieczemy- 175 stopni przez 45-50 min.
5. Gotowe :D Smacznego

Komentarze

Popularne posty